În Duminica a 31-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae şi Sfântul Apostol Andrei“ din municipiul Galaţi, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi gălăţeni.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică de la Sfântul Luca, capitolul 18, versetele de la 35 la 43, în care este relatată vindecarea unui om orb în apropierea localităţii Ierihon.

În omilia adresată credincioșilor, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a evidențiat iubirea Mântuitorul nostru Iisus Hristos manifestată în mila față de un om sărman și bolnav, dar și credința puternică a acestui om nefericit şi rugăciunea lui stăruitoare care i-au adus vindecarea.

La slujbă au participat şi elevii din clasa a 7-a de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi, veniţi special în această zi la Catedrala arhiepiscopală pentru a fi răsplătiţi de ierarhul locului cu prilejul Zilei internaţionale a scrisului de mână.

Elevii acestei clase gimnaziale de la Seminarul „Sf. Andrei“ din Galaţi sunt cei care, la ziua Culturii naţionale din acest an, au compus scrisori marelui poet naţional Mihai Eminescu, cu un conţinut emoţionat, plin de realism şi de admiraţie pentru creaţia sa literară.

Pentru a răsplăti efortul şi hărnicia elevilor, la iniţiativa Înaltpreasfinitul Părinte Casian au fost adunate toate mesajele olografe ale elevilor şi realizată într-o lucrare deosebită de Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Astăzi, de Ziua internaţională a scrisului de mână, când ne amintim de frumusețea și unicitatea acestei forme de artă, numită caligrafie, după Sfânta Liturghie, ierarhul Dunării de Jos i-a invitat pe elevii seminarişti, care au compus frumoasele mesaje din ziua de 15 ianuarie, să recite câteva poezii din opera eminesciană.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe elevi și le-a oferit noua carte, ai cărei autori sunt chiar ei şi ale cărei pagini ne arată scrisul atât de frumos şi de inspirat al tinerilor noştri.

Pr. Rareș Bucur

Cantine sociale