Adresă: Str. Flamura Roşie, nr. 29, mun. Brăila, cod 810187; telefon 0725.465292

Responsabil: Pr. Ştefan Mihalcea

Aşezământul „Sfânta Filofteia“ a fost înfiinţat în anul 1999 într-un spaţiu amenajat la Cimitirul „Sfânta Filofteia”, în urma calamitaţilor naturale care au devastat numeroase case în anul respectiv. Multe dintre persoanele sinistrate au beneficiat de serviciile acestui centru, funcţionarea lui fiind posibilă prin bunăvoinţacredincioşilor care au sprijinit cantina prin acţiuni de voluntariat si donaţii de alimente.

Începând cu anul 2005 au fost demarate lucrările de construire a noului centru social, o clădire cu doua etaje, finanţarea fiind asigurată atât de la Secretariatul de Stat pentru Culte, cât şi prin efortul si susţinerea credincioşilor din parohie.

În cadrul noului centru vor fi oferite următoarele servicii sociale: hrană caldă, servicii medicale prin intermediul unui cabinet de medicină dentară, servicii de consiliere psihologică și activități educaționale de tip AFTER SCHOOL.

În prezent se asigură masa zilnic, pentru 35 persoane, în special copii care provin din familii care prezintă un grad mare de risc social.

Activităţile sunt susţinute îndeosebi din fondurile parohiei, precum si din donaţiile credincioşilor.

*

Centrul social „Sfânta Filofteia“ din Brăila oferă zilnic ajutoare nevoiaşilor în această perioadă de epidemie

Centrul social din cadrul Parohiei „Sfânta Filofteia“ din Brăila a oferit ca de obicei masa caldă de prânz copiilor asistaţi permanent în cadrul Cantinei parohiale şi a acordat un ajutor special pentru încă 11 copii, identificaţi în această perioadă de preotul paroh, unii dintre aceştia fiind în imposibilitatea de a participa la cursurile şcolare desfăşurate în mediul on-line, iar alţii neavând resurse financiare pentru cumpărarea de îmbrăcăminte necesară în sezonul rece. Parohia a reuşit să achiziţioneze şi să ofere astăzi 4 dispozitive electronice (tablete) şi 7 vestimentaţii complete pentru perioada rece care urmează.

Cantine sociale