Duminică, 9 februarie a.c., în parohia Costieni din județul Galați, s-a desfășurat programul filantropic „Toți suntem egali“.

Evenimentul ajuns la cea de-a 7-a ediție, a fost organizat de parohia Costieni în parteneriat cu Centru de limbi străine „Twinkle“ - Galați, prin implicarea doamnei profesor Cristina Spiridon, precum şi cu sprijinul membrilor Comunității Elene din Galați şi a domnului Ovidiu - Mihai Ghioc, artist liric la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard“ - Galați.

Astfel, în biserica parohială cu hramul „Sfânta Treime“ din satul Costieni, comuna Nămoloasa, judeţul Galaţi, după ce au participat la Sfânta Liturghie şi au fost împărtășiți cu Sfintele Taine, 70 de copii și tineri implicați în proiectele misionare, educațional-catehetice și social-filantropice ale parohie, unii dintre ei însoțiți de părinții lor, au primit daruri, constând în articole vestimentare, produse de igienă personală, rechizite școlare și dulciuri.

Pentru darurile primite, preotul paroh împreună cu tinerii şi copiii nămoloșeni au mulţumit Milostivului Dumnezeu prin rugăciuni, pentru dragostea, bunătatea şi dărnicia manifestată prin oameni buni.

Zâmbetul și bucuria din ochii copiilor au fost semnele cele mai profunde ale recunoştinţei.

Acţiunea de întrajutorare face parte din programele desfăşurate în acest an în parohiile Eparhiei Dunării de Jos, în contextul „Anului omagial al pastorației părinților și copiilor“ și „Anului comemorativ al filantropilor ortodocși români“, în Patriarhia Română.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale