Adresă: Bd. Galaţi, nr. 20, mun. Galaţi, cod 800670; telefon 0747.767761, e‑mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Responsabil: pr. Marius Bărbieru

Parohia „Sfântul Antonie cel Mare“, în anul 2005, a demarat construirea unui centru destinat copiilor din familinevoiaşe, fondurile provenind de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi din bugetul parohiei.

Pe parcursul a patru ani a fost ridicată actuala clădire, respectiv Centrul de zi pentru copii, care cuprinde: o sală de meditaţie, una de calculatoare, două spatii pentru birouri, o sală de mese, o bucătărie, o magazie şi 4 grupuri sanitare.

Dacă la început au fost oferite servicii educaţionale unui număr de 15 elevi proveniţi din familii sărace, în momentul de faţă, numărul copiilor a crescut la 40, aceştia fiind selectaţi în baza anchetelor sociale efectuate de asistentul social angajat.

Asistaţii sunt elevi între 8 şi 13 ani, aceştia primind la centru pe lângă masa caldă şi consiliere socială, psihologică, duhovnicească şi sprijin în efectuarea temelor primite la şcoală.

În momentul de faţă, susţinereaactivităţilor acestui centru socio-educaţional se desfăşoară în parteneriat cu Consiliul Local Galaţi.

*

Parohia „Sfântul Antonie cel Mare“ din Galaţi sprijină zilnic 50 de copii nevoiaşi din Galaţi în această perioadă de epidemie

Cantine sociale