Arhiepiscopia Dunării de Jos a iniţiat şi coordonat ample manifestări filantropice pentru cei aflaţi în suferinţă în urma căderilor masive de zăpadă din ultima perioadă.

În continuarea activităţii filantropice din 14 februarie de la parohia Jirlău, urmare colectelor efectuate în municipiile Galaţi, Brăila şi Tecuci (dar şi în alte parohii), în data de 16 februarie, un al doilea transport de alimente neperisabile, obiecte igienico-sanitare şi medicamente a fost trimis către parohiile din protopopiatul Făurei, judeţul Brăila.

Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a aflat într-o frumoasă cooperare cu un grup de 25 de voluntari de la Arcelor Mittal – Galaţi, care au pornit către parohiile Galbenu şi Zamfireşti (protoieria Făurei) cu utilaje de dezăpezire, camioane pentru transportat zăpada din curţile oamenilor şi alimente neperisabile (5.000 euro). Aceştia, pe întreg parcursul zilei au rămas în parohiile menţionate, ajutând la deblocarea gospodăriilor afectate, precum şi la eliberarea drumurilor laterale.

În celălat mare municipiu al Eparhiei, Brăila, a fost organizat un transport de alimente neperisabile, medicamente şi obiecte igienico-sanitare în valoare de peste 24.000 lei (4 tone). Acestea au fost donate de credincioşii parohiilor din municipiul Brăila, în urma apelului făcut de preoţii slujitori. La această iniţiativă au răspuns cu promptitudine şi elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Băncilă” din Brăila, care , coordonaţi de prof. Ana Maria Dumitriu, director al unităţii de învăţământ, şi prin implicarea cadrelor didactice, au colectat alimente şi obiecte de primă necesitate în valoare de 4.500 lei.

Transportul a fost asigurat de cadrele militare din Garnizoana Brăila, prin care s-a realizat acest parteneriat filantropic şi care au ajutat la încărcarea alimentelor, precum şi la distribuirea lor. Tot Garnizoana Brăila a pus la dispoziţie şi mijlocul de transport.

Alimentele au fost trimise către parohiile Târlele Filiu, Vişan, Câineni, Plăsoiu şi Zamfireşti, adică în zona în care se aflau şi cei care au plecat dimineaţă de la Arcelor Mittal, Galaţi.

Acestea au fost distribuite familiilor aflate în dificultate prin grija preoţilor parohi şi a organismelor parohiale.

Cantine sociale