Str. Dorobanţilor, nr. 1, mun. Brăila, cod 810091; telefon 0239.616030

Responsabil: Pr. Horaţiu Moldovan

Cantina a luat fiinţă în anul 1999 si a oferit o masă caldă la prânz, de doua ori pe săptămână, familiilor sărace. La început aceasta a funcţionat la demisolul Catedralei „Naşterea Domnului“ din municipiul Brăila.

Paralel cu lucrările de zidire a catedralei, au fost demarate și lucrările de construire a noului centru social, în cadrul căruia a fost amenajată şifuncţionează nouă cantină socială. Aceasta a fost sfinţită în data de 6 decembrie 2009, în cadrul manifestărilor ocazionate de sărbătoarea Sfântului Nicolae, ocrotitorul oraşului Brăila, și a primit ca ocrotitori pe Sfântul Nicolae și Sfântul Vasile cel Mare.

Începând din anul 2009, se oferă zilnic o masă caldă la prânz pentru 130 persoane. Beneficiari sunt familiile sărace, copii si oameni ai străzii, bătrânii și copiii bolnavi din centrele de zi.

Cantina a funcţionat numai prin contribuţiacredincioşilor până în anul 2009, când s-a adăugat și ajutorul oferit de către Arhiepiscopia Dunării de Jos prin intermediul programului social „Masa Bucuriei“ al Patriarhiei Române. Cantina are angajat un bucătar ajutat de 6 voluntari.

*

Cantina socială din cadrul parohiei „Naşterea Domnului“ a pregătit hrana caldă şi oferă celor 60 de persoane fără adăpost din municipiu. Parohia brăileană desfăşoară zilnic această activitate în perioada epidemiei.

Cu ocazia sărbătoririi ocrotitorului spiritual al municipiului Brăila, Sfântul Ierarh Nicolae, 35 de persoane nevoiaşe au primit produse alimentare şi materiale de igienă, prin grija preoţilor şi a credincioşilor. Între cei care au primit daruri au fost şi doi copii ofani de tată pentru care parohia brăilenă a achiziţionat articole vestimentare şi încălţăminte pentru perioada rece şi le-a oferit cu dragoste celor mici.

Cantine sociale