În parohia Vames din județul Galați, în perioada 1 noiembrie - 4 decembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, a fost derulat programul social-filantropic intitulat "Sfântul Nicolae - împlinirea iubirii milostive''.

Proiectul s-a adresat copiilor de până la 17 ani și a constat în completarea de către aceștia a unei fișe de lucru cu datele personale, mărimea la încălțăminte, iar în a doua parte a fișei fiecare copil participant trebuia să-și arate recunoștința față de Sfântul Nicolae printr-o poezie, compunere sau un desen reprezentativ.

În urma prelucrării fișelor, un număr de 55 de copii au primit din partea „micilor samarineni“ ai parohiei, ghete noi pentru sezonul rece, dulciuri și jucării.

Cele mai frumoase și autentice creații ale copiilor vor fi prezentate în revista școlii din localitate precum și în cadrul unei expoziții realizată la biserica parohială.

Duminică, 4 decembrie, toți copiii din localitate implicați în acest proiect au fost răsplătiți cu daruri după ce au participat la Sfânta Liturghie și au cântat frumoasele colinde strămoșești.

Valoarea tuturor darurilor oferite copiilor din această localitate gălăţeană prin implicarea preotului paroh a fost de 8000 de lei.

Pr. Dumitru Petrea

Cantine sociale