Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în preajma sfintei sărbători a Naşterii Domnului, Arhiepiscopia Dunării de Jos prin Sectorul Social-filantropic a oferit astăzi, 16 decembrie 2021, daruri pentru 180 de copii cu nevoi speciale din judeţul Galaţi.

Activitatea s-a desfăşurat în cadrul Şcolii Speciale nr. 2 Constantin Pufan“ din Galaţi şi a constat în oferirea de rechizite şcolare potrivit nevoilor educaţionale. Pe lângă aceste daruri cu rechizite, copiii au primit cărticele de rugăciuni şi mult aşteptatele dulciuri.

La eveniment, au fost prezenţi slujitori din administraţia eparhială a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, care, după ce au ascultat colindele interpretate cu entuziasm şi mare bucurie de copiii acestei şcoli, i-au binecuvântat şi au mers pe la clase pentru a le oferi darurile pregătite special pentru ei.

Valoarea darurilor oferite acestor copii ce provin din centre de plasament şi din familii nevoiaşe a fost de 10.000 lei.

Activităţile desfăşurate de către Arhiepiscopia Dunării de Jos în cadrul Şcolii „Constantin Pufan“ din Galaţi fac parte din parteneriatul „Cine pe copii ajută pe Dumnezeu împrumută“, încheiat în urmă cu mai bine de 16 ani şi care are ca scop integrarea copiilor cu nevoi speciale în comunitate prin sprijinirea materială şi spirituală a acestor persoane.

Un aport important în actul formării şi educării elevilor acestei unităţi de învăţământ îl au cadrele didactice calificate, precum şi personalul auxiliar care, zi de zi, depun efortul necesar pentru ca aceşti copii cu cerinţe educative speciale din judeţul Galaţi să simtă dragostea părintească într-un cadru similar cu cel al familiei.

În această perioadă premergătoare sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, în Arhiepiscopia Dunării de Jos prin programele misionare, social-filantropice şi educaţionale de la Centrul eparhial, protoierii, parohii şi mănăstiri, aproximativ 10.000 de copii primesc pachete cu diverse daruri.

*“*

Şcoala Specială nr. 2 „Constantin Pufan“ din Galaţi este cea mai mare şcoală specială din judeţul Galaţi din perspectiva numărului de clase, a numărului de elevi şi a numărului de cadre didactice.

Şcoala se adresează tuturor copiilor cu Cerinţe Educative Speciale (CES) începând de la grădiniţă, până la terminarea clasei a VIII-a şi orientarea profesională către şcolile de artă şi meserii, în vederea integrării sociale.

Şcoala Gimnazială Specială nr. 2 „Constantin Pufan“ din Galaţi este în subordinea ISJ Galaţi, cu finanţare de la Consiliul Judeţului. Aici învaţă180 copii cu handicap moderatdar şi sever.

Paşii copiilor Şcolii Speciale nr. 2 „Constantin Pufan” sunt îndrumaţi de 90 de cadre didactice, toţi cu modulul de psihopedagogie specială. Majoritatea sunt absolvenţi ai Facultăţilor de Psihologie, Psihopedagogie Specială şi Pedagogie.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale