Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în cadrul activităţilor misionare şi social-filantropice organizate cu prilejul pomenirii Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul municipiului Brăila, astăzi, 3 decembrie 2021, a fost desfăşurată o acţiune filantropică pentru copiii de la Grădiniţa „Familia“, din cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului“ din Brăila.

Emoţionaţi şi plini de gingăşie, cei 38 de copii din grupa mijlocie şi grupa mare, cu vârste între 3 şi 6 ani, au recitat poezii, au cântat şi s-au jucat alături de cadrele didactice şi oaspeţii veniţi la acest eveniment.

După programul pe care l-au prezentat oaspeţilor, copiii au primit mult aşteptatele daruri constând în obiecte vestimentare de sezon, dulciuri şi fructe de la Moş Nicolae, aşa cum îl cunosc toţi copiii pe blândul şi bunul ierarh din Mira Lichiei.

Darurile au fost oferite de Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ şi Capela militară „Sfinţii Martiri Brâncoveni“ din Brăila.

La final, cadrele didactice şi copiii au mulţumit dăruitorilor pentru că sunt mereu alături de ei şi, în această perioadă dificilă de pandemie, au reuşit să le aducă bucurie şi speranţă de sărbători.

Copiii de la această grădiniţă provin din toate mediile sociale, din familii cu posibilităţi materiale reduse, inclusiv familii de rromi şi familii monoparentale, unii dintre ei rămaşi în grija rudelor, întrucât părinţi sunt plecaţi în străinătate.

***

Grădiniţa „Familia“ a luat fiinţă la data de 1 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi este singura instituţie de acest gen din zonă, care acceptă şi copii cu probleme speciale. Aici, sunt hrăniţi şi educaţi 40 de copii, iar cheltuielile sunt suportate de parohie, cu sprijinul financiar al unor sponsori, donatori şi oameni de bine.

În cadrul activităţilor zilnice, copiii primesc educaţie creştin-ortodoxă, atât prin grija părintelui paroh, cât şi a educatoarelor. De asemenea, copiii participă la slujbele oficiate în biserica parohială, se împărtăşesc, fac rugăciuni la începutul activităţii, înainte şi după masă şi învaţă să se comporte bine în societate.

Grădiniţa are un program prelungit, cantină proprie, iar copiii, împărţiţi pe două grupe, sunt îndrumaţi de trei educatoare şi un asistent social, care-i învaţă şi limba engleză.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale