Astăzi, 2 decembrie, în cadrul manifestărilor dedicate Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul municipiului Brăila, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfășurat o acțiune pastoral-misionară şi filantropică la Căminul pentru persoane vârstnice „Caraiman“ din cadrul Complexului rezidenţial „Sf. Ap. Petru şi Pavel“ din acest oraș.

Acţiunea de binefacere a fost organizată de preoții și membrii Consiliului şi Comitetului parohial de la biserica „Sf. Ierarh Nicolae“ din Brăila.

Darurile au fost pregătite la biserica parohială şi apoi transportate, cu respectarea normelor igienico-sanitare în vigoare, la sediul azilului pentru a fi oferite vârstnicilor.

Cele 125 de persoane asistate în cadrul centrului de ocrotire socială au primit vizita preoţilor şi a voluntarilor de la parohia brăileană ocrotită de Sfântul Nicolae care au venit cu daruri constând în articole vestimentare, produse de igienă, iconiţe şi cărţi de rugăciune.

Atât personalul angajat al acestei instituţii, cât şi bătrânii beneficiari s-au bucurat de vizita slujitorilor bisericii şi au mulţumit pentru grija permanentă şi darurile oferite.

Valoarea ajutoarelor oferite de această parohie a fost de 5000 lei.

Complexului rezidenţial pentru persoane vârstnice „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Brăila dispune de 201 locuri de cazare amplasate în 2 locaţii din municipiul Brăila.

Prin personalul caminului cu o buna pregatire profesionala, sunt asigurate condiţii corespunzătoare de găzduire şi de hrana, îngrijiri medicale, recuperare şi resocializare, activităţi de petrecere a timpului liber, asistenţă socială şi psihologică.

Asistenţa religioasă este asigurată de către un preot capelan prin slujbe săptămânale, spovedanie regulată şi oferirea Sfintei Împărtăşanii.

Asistaţii beneficiază şi de servicii de ergoterapie, călcătorie, dar şi alte facilităţi precum bibliotecă, sală de festivităţi şi dans, cabinet de masaj, sală de mese şi pentru petrecerea timpului liber.

În această perioadă de sărbătoare pentru muncipiul Brăila, prin implicarea mai multor parohii brăilene, în zilele următoare sunt planificate şi alte activități pastoral-misionare şi social-filantropice pentru sprijinirea spirituală şi materială a unităţilor medicale, a centrelor sociale, a grădiniţelor şi a altor semeni nevoiaşi neinstituţionalizaţi, tineri şi vârstnici deopotrivă.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale