În apropierea sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos a fost inaugurat în municipiul Galaţi, un Aşezământ de găzduire pentru persoane fără de adăpost.

Așezământul este situat la demisolul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“, din cadrul parohiei „Pogorârea Sfântului Duh“ din Galaţi.

Sensibilizat de situația unor semeni de-ai noștri din municipiul Galați, aflați în această perioadă de iarnă pe străzi, fără a avea un adăpost deasupra capului și o masă caldă de sărbători, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a inițiat un proiect social-filantropic pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie urgentă de ajutor, între aceștia numărându-se persoanele singure și fără o locuință.

Prin implicarea Sectorului Construcții și patrimoniu bisericesc din cadrul Centrului eparhial și cu sprijinul unor donatori s-a reușit, pentru început, ca în scurt timp să fie amenajate două camere și utilate cu cele necesare pentru locuit.

Astăzi, spațiul destinat acestor persoane nevoiașe care nu au o locuință a fost sfințit de către ierarhul Dunării de Jos în prezența mai multor preoți, a donatorilor, a unor voluntari și a câtorva beneficiari.

Bucuria a fost mare, atât pentru cei implicați în realizarea acestui demers, întrucât au reușit să le fie alături și să-i sprijine pe cei nesprijiniți și aflați într-o situație dificilă, cât și pentru cei care au primit ajutorul, care de astăzi vor avea un loc unde se pot odihni, pot mânca și pod duce o viață cât mai normală.

De asemenea, Arhipăstorul Dunării de Jos a anunţat că cei găzduiți aici se vor bucura și vor simți iubirea și milostivirea unor oameni binecredincioşi şi dornici să ajute semeni aflaţi în nevoi prin darurile care nu vor întârzia să apară.

La final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe nevoiași și le-a oferit daruri.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale