Astăzi, 18 decembrie a.c., studenţii şi masteranzii Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie şi ai Facultăţii de Arhitectură Navală din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi şi-au colindat profesorii şi colegii.

Holurile Facultăţii de Inginerie din Galaţi au răsunat de glasurile celor ce au interpretat colinde tradiţionale şi cântece de stea, vestind marele Praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

În continuare, colindătorii au mers în Sala „Melchisedec Ştefănescu“ din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi unde, cu emoţie şi mare bucurie, au interpretat colinde în prezenţa unui public numeros format din cadre didactice, preoţi, studenţi şi masteranzi.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a ţinut un cuvânt de binecuvântare în care a vorbit despre identitatea noastră naţională şi exprimarea ei prin tradiţii şi obiceiuri strămoşeşti în viaţa cotidiană şi în manifestările noastre prilejuite de cele mai importante momente din cursul unui an.

De asemenea, ierarhul a mulţumit pentru bucuria, pacea şi armonia pe care tinerii de la Galaţi le împărtăşesc în aceste zile semenilor lor prin frumoasele colinde româneşti.

Între participanţii la eveniment s-au numărat şi masteranzii de la Facultatea Transfrontalieră din Cahul, care are cursanţi atât din Republica Moldova, cât şi din Ucraina.

La final, Părintele Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat şi le-a oferit daruri, iar tinerii studenţi i-au mulțumit ierarhului pentru grija părintească arătată în fiecare an.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale