În după amiaza zilei de 15 decembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în parohia Viziru de Jos, judeţul Brăila, a avut loc prima ediţie a Festivalului de colinde, tradiții și obiceiuri „Colindul sfânt și bun“.

Manifestarea cultural-artistică s-a desfășurat în Căminul cultural din comuna Viziru și a adus împreună pe scenă copiii de la Grădinița Lanurile și zece grupuri de colindători de la mai multe parohii din județele Brăila și Galați. Acestora li s-au alăturat oficialități locale, preoți din protopopiatul Însurăței, cadre didactice și numeroși credincioși din comuna Viziru.

Copiii au interpretat cu bucurie colinde și cântece vechi specifice zonei din care provin și au pus în scenă obiceiurile românești „Capra“ și „Ursul“.

Tinerii participanți la eveniment au arătat tuturor dorința de a promova colindele și tot ceea ce ține de tradițiile românești în pragul Sărbătorii Nașterii Domnului.

Seara s-a încheiat cu colindul „O, ce veste minunată!“ cântat la unison pe scenă de aproximativ 200 de copii și de numeroși credincioși din sală, emoționați și impresionați de toate cele trăite în această zi.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Primăria, Școala Gimnazială, Asociația „Grupul de Inițiativă“ și Parohia Viziru de Sus, cu sprijinul credincioșilor din comună.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale