Duminică, 15 decembrie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, în sala „Ioan Petrovici“ a Casei de Cultură din Tecuci, nouă grupuri de colindători din parohiile protopopiatului Tecuci au prezentat programul cultural-artistic „Hristos se naște, măriți-L!“

În cadrul evenimentului au fost interpretate colinde tradiționale românești și au fost prezentate datini din străbuni dedicate satului românesc.

Grupurile de colindători din localitățile Corod, Liești, Barcea, Movileni, Bucești, Negrilești, Brătulești și din cadrul Ligii Tineretului Creștin Ortodox Român, filiala Tecuci au adus, prin cânt, costumație și prezentarea scenică, bucuria și lumina Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, a Anului Nou și a Botezului Domnului.

Programul acestei manifestări tradiționale a fost încheiat de corala preoților din protopopiatul Tecuci, în prezența sutelor de participanți iubitori ai datinilor noastre strămoșești.

Toți cei prezenți în sală, plini de entuziasm și de admirație au răsplătit prestațiile colindătorilor prin aplauze prelungite.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale