Adresă: Str. Sf. Spiridon, nr. 13, mun. Galaţi, cod 800478; telefon 0746.031214; 0236.462006, e‑mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Responsabil: dl Robert Tiber

Centrul de zi pentru copii al bisericii „Sfântul Spiridon“ din Galaţi a fost înfiinţat ca urmare a parteneriatului dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos și Consiliul Municipal Galaţi, cu fonduri europene, printr-un proiect PHARE. Beneficiarii proiectului sunt 70 de copii care provin din familii defavorizate. Implementarea proiectului s-a realizat în anul 2009. Centrul de zi pentru copii oferă beneficiarilor următoarele activităţişi servicii sociale: consiliere individuală şi de grup - cu scopul de a oferi pentru viaţa de familie cele mai bune exemple de comportament; consiliere psihologică şi întocmirea fişei de profil psihologic a copilului; socializare şi de petrecere a timpului liber; oferirea zilnică de meditaţii si îndrumări la materiile şcolare - în cadrul acestor meditații elevii sunt împărţiţi pe clase de studiu şi sunt îndrumaţişisupravegheaţi de un număr de peste 35 de cadre voluntare cu pregătire medie şi superioară; oferirea zilnică a mesei calde de prânz, în toate zilele săptămânii, cu menţiunea ca în zilele de sâmbătă şi duminică costurile sunt susţinute exclusiv cu fonduri atrase de parohie; ajutoare materiale (rechizite şi materiale şcolare precum şi materiale de igienă personală şi de grup); lecţii de familiarizare cu tehnică de calcul - această activitate se desfăşoară în sala special amenajată din incinta centrului de zi, sub supravegherea unor specialişti în IT; acţiuni cultural-artistice şi sportive (excursii, spectacole, coruri, concursuri); activităţi de educaţie religioasă (participare la slujbele din biserică, programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“, spovedire şi împărtăşire, concursuri de pictură etc).

În momentul de faţă, susţinerea activităţilor acestui centru socio-educaţional se desfăşoară în parteneriat cu Consiliul Local Galaţi.

Cantine sociale