În cea de-a doua zi a praznicului Nașterii Domnului, slujitorii și credincioșii prezenți la Catedrala din municipiul Brăila au sărbătorit hramul acestui sfânt lăcaș. La acest moment de sărbătoare a fost prezent și chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în fruntea unui numerous sobor de slujitori din administrația eparhială, precum și din municipiile Galați și Brăila.
Cu această ocazie, credincioşii brăileni au avut bucuria de a se ruga şi a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru realizările de peste an la această biserică monumentală, și în cadrul căreia se află în plină desfășurare lucrările de pictură în tehnica fresco, realizate de către maestrul Grigore Popescu. Un important proiect aflat în derulare la această parohie îl reprezintă Așezământul cultural și social-filantropic, unde funcționează o cantină la care servesc masa zilnic gratuit aproximativ 80 de persoane, precum și un magazin bisericesc cu obiecte de colportaj și carte de zidire sufletească.
La finalul Sfintei Liturghii, copii din cadrul programului catehetic „Hristos împărtăşit copiilor”, , au susţinut un scurt program de colinde și poezii dedicate sărbătorii Naşterii Fiului lui Dumnezeu. Acestora li s-au alăturat reprezentanţi ai Comunităţii persoanelor cu dizabilităţi, patronată de Sfinţii 40 de Mucenici, coordonaţi şi îndrumaţi de pc. pr. capelan Adrian Vanghele, care au interpretat colinde în limbajul mimico-gestual.
Programul zilei s-a încheiat prin inaugurarea și vizitarea de către cei prezenți la hram a Expoziției de icoane pe sticlă „Bucurie sfântă”, realizate în cadrul Cercului de pictură iconografică „Naşterea Domnului” de către elevi de la clasele II-VI, sub coordonarea prof. de religie Moraru Elena Salomeea și Victoria Ferescu.
Catedrala „Naşterea Domnului” din municipiul Brăila se numără printre primele biserici ale cărei piatră de temelie a fost aşezată imediat după evenimentele din 1989, la data de 16 aprilie 1990, în ziua a doua a praznicului Învierii Domnului. După numeroase eforturi şi extraordinare investiţii financiare, la data de 26 decembrie 2005 s-a săvârşit slujba de binecuvântare a altarului catedralei brăilene, de către chiriarhul Dunării de Jos, ÎPS Părinte Casian, în prezenţa unui sobor numeros de preoţi, a autorităţilor locale, precum şi a câtorva mii de credincioşi brăileni. În prezent se desfăşoară lucrările şantierului de pictură, sub coordonarea maestrului Gheorghe Popescu.