La Teatrul „Maria Filotti” din Brăila a avut loc astăzi spectacolul „Crăciunul multicultural”organizat de Liceul „Panait Cerna” împreună cu Protoieria Brăila și Parohia "Sfântul Antonie cel Mare", tot din același oraș.

Copiii de la cinci școli din oraș, împreună cu elevii de la Liceul „Panait Cerna” au bucurat spectatorii printr-o scenetă dedicată Nașterii Domnului, prin dansuri populare, rostirea plugușorului, jucarea caprei și a ursului, la final prin intonarea colindelor. La spectacol a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian împreună cu părintele protoiereu de Brăila și cu pr. Gagu Cristian, paroh la biserica "Sfântul Antonie cel Mare". Ierarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat la final pe copii și a explicat de ce sărbătoarea Nașterii Domnului e însoțită de astfel de manifestări de bucurie, exprimate prin dans și cântec.

Spectacolul este primul care se desfășoară în cadrul proiectului „Brăila, evantai multicultural, mozaic de tradiții și obiceiuri,” derulat de instituțiile mai sus-amintite.

Cantine sociale