Joi, 24 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, un grup de 18 copii din Parohia Ianca 1, judeţul Brăila, au avut bucuria de a vizita capitala ţării, în cadrul programului eparhial de vara ”„Vacanța din pridvorul Bisericii“, desfăşurat pentru copiii şi tinerii din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Ziua a debutat în biserica parohială „Sf. Ioan Botezătorul“ din oraşul Ianca cu rugăciunea de călătorie săvârşită de preotul acestei comunităţi în prezenţa copiilor beneficiari ai excursiei.

Prima oprire a fost la Catedrala Patriarhala „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“, unde s-au închinat la moaștele Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, ale Sf. Împărați Constantin și Elena și ale Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina.

Următorul obiectiv a fost Mănăstirea Radu Vodă, unde, toţi cei prezenţi s-au bucurat de binecuvântare primită prin atingerea de sfintele moaște ale Sf. Nectarie de Eghina şi Sf. Efrem cel Nou.

În continuare, copiii au avut ocazia de a vedea Catedrala Națională a României și Casa Poporului, dar și de  a se închina la moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, aflate la venerare în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

După hrana duhovnicească a urmat şi hrana trupească şi apoi câteva jocuri recreative în parcul din Piaţa Unirii.

O experiență inedită pentru copii a fost plimbarea cu metroul bucureştean.

În drumul spre casă, excursioniştii au făcut un popas la Mănăstirea Cernica unde au vizitat ansamblul monahal şi s-au închinat la moaştele Sfântului Ierarh Calinic.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Ciprian Gache

Cantine sociale