În cadrul proiectului eparhial de tabere, derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian în această vară în parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, șiparohia Lanurile din judeţul Brăila, a desfăşurat în perioada 8-10 și 22-26 august 2022 două excursii cu tinerii de liceu şi cu elevii de gimnaziu din parohie.

Prima excursie a fost cu 10 liceeni în staţiunea montană Buşteni, iar cea de-a doua, la care au participat 15 elevi de gimnaziu, a fost la Mănăstirea Strâmba din județul Sălaj.

Responsabil al grupurilor a fost învăţătorul Daniel Ivan, coordonator de programe cu tinerii la Parohia Lanurile și cântăreț la biserica parohială.

Aceasta este a doua vizită cu tinerii la Mănăstirea Strâmba din județul Sălaj, unde stareț este părintele arhimandrit Grighentie Oțelea, fiu al satului Lanurile.

Anul acesta,liceenii au mers la Bușteni pentru ca ei au fost la Sălaj când erau juniori.

Pentru copiii care au mers la Salaj. cazarea afost la Mănăstirea Strâmba, unde au avut parte de primirea caldă a părintelui stareț, care i-a însoţit la Gradina Botanică „Vasile Fati“ din Jibou, la Salina Tudra, în drumeții pe munte, purtând cu aceştia frumoase convorbiri duhovniceşti.

Pe parcursul anului, în Parohia Lanurile, copiii participă la diferite activități de cor și dans popular și beneficiază de multe deplasări la festivaluri în județul Brăila și în ţară.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale