În zilele de 23 și 24 august,  cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian,  un grup de 19 tineri din parohia Vames, Protopopiatul Covurlui, judeţul Galaţi, au participat la o excursie gratuită, în stațiunea Mamaia, judeţul Constanța. 

Toți tinerii participanți sunt membrii grupului catehetic parohial, care de-a lungul anului s-au implicat în toate activitățile desfășurate de către parohie, această excursie fiind o recompensă binemeritată pentru dăruirea de care au dat dovada.

Bucuria a fost cu atât mai mare,  cu cât  o parte din cei prezenți au văzut marea pentru prima dată în viața lor.

În prima zi, la plecarea din parohie, a fost rostită rugăcinea de călătorie apoi, odată ajunși la malul mării, copiii s-au bucurat de scăldat și de alte jocuri ale copilăriei. Seara, toți cei prezenți au participat la o agapă a bucuriei și au cântat cântece populare și patriotice.

A doua zi, copiii au mers iarăși pe malul marii, s-au bucurat de soare și s-au antrenat pentru cea de-a doua ediție a Taberei de vară „Credință,  mișcare și comuniune“, ce va fi organizată de către parohia Vameş în perioada 30 - 31 august 2022,  la care,  deja și-au anunțat prezența, mai multe grupuri catehetice ale mai multor parohii din Protopopiatul Covurlui.

În partea a doua a zilei, a fost vizitat Delfinariu din Constanţa, copiii fiind impresionați de minunata reprezentație a delfinilor și leilor de mare.

Fondurile necesare desfășurării acestei excursii, în valoare de 3000 de lei, au fost suportate de parohie. Transportul a fost asigurat de către Consiliul Local Piscu.

Cantine sociale