În perioada 26-29 august 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, parohia Bereşti Târg din nordul judeţul Galaţi desfăşoară cea de-a doua ediţie a Taberei de vară intitulată „Săptămâna bucuriei“.

Tabăra se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, din această parohie, dar şi celor din parohiile învecinate, respectiv Bereşti-Sat, Bereşti-Meria, Slivna, Balinteşti, Moscu şi Pleşa. Alături de copii sunt preoţii din parohiile de unde aceştia provin şi părinţii lor.

Parohia Bereşti-Târg, în calitate de organizator şi gazdă a evenimentului desfăşoră pe parcursul celor 4 zile, în colaborare cu Liceul Tehnologic „Paul Bujor“ din Bereşti, Primăria Oraşului Bereşti şi Asociaţia „Din drag şi dor pentru comunitate“, o serie de activităţi religioase, culturale, educative şi recreative, după modelul taberelor de vară organizate cu succes în anii anteriori în Eparhia Dunării de Jos.

Tabăra a debutat astăzi 26 august, cu participarea tinerilor la Sfânta Liturghie în Biserica cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva“ a parohiei Bereşti Târg, după care a avut loc deschiderea oficială.

Tinerii au făcut cunoştinţă cu animatorii voluntari, apoi s-au împărţit pe 4 grupe de vârstă, fiecare grupă primind numele unui sfânt: Sf. Dimitrie cel Nou, Sf. Antim Ivireanul, Sf. Parascheva şi Sf. Andrei.

Pentru început, în fiecare grupă s-au desfăşurat diferite jocuri de cunoaştere, de încredere şi de cartografiere a grupului.

La ora 13.00, toţi copiii au luat pauză pentru masă şi odihnă, după care, la ora 16.00, cu toţii s-au strâns la Liceul din localitate, unde au fost desfăşurate mai multe ateliere tematice: pictură, desen, împletire de metanii şi cruciuliţe, muzică, tir cu arcul, orientare în natură, prim ajutor, comunicare şi dans.

La aceste ateliere copiii participanţi îşi descoperă noi talente şi deprind diverse abilităţi: de a vorbi liber în public, de a fi creativi, de a realiza coregrafii artistice şi îndeletniciri practice cu obiecte potrivite vârstei lor.

Fiecare zi de tabără se încheie cu rostirea rugăciunii de seară, citirea unei pilde, extragerea de învăţătură din cele auzite şi din cele petrecute pe parcursul zilei, precum şi exprimarea de impresii şi sugestii din partea tuturor participanţilor.

Prima zi a taberei din nordul judeţului Galaţi, a dus multă bucurie şi veselie pe chipurile şi în sufletele copiilor participanţi.

Pr. Rareș Bucur

Cantine sociale