În perioada vacanței de vară, se desfășoară la Brăila o serie de activități educative și recreative dedicate copiilor pentru petrecerea timpului liber, dar și pentru dobândirea de cunoștințe teoretice și dezvoltarea de abilități deosebite precum atenția, concentrarea și răbdarea.

Între aceste activități, un loc importantant îl ocupă concursurile de șah organizate zilele acestea de Clubul Sportiv de Șah „Micul Prinț“ din Braila în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos și Primăria Municipiului Brăila.

De mai bine de 7 ani, acest club de șah se află într-un frumos și benefic parteneriat cu Centrul social-pastoral și cultural din cadrul parohiei „Nașterea Domnului“ din Brăila, în cadrul căruia foarte mulți copii pasionați de sportul minții participă la cursurile de pregătire organizate săptămânal în spațiul primitor, bine organizat și dotat cu materialele necesare din cadrul acestui centru parohial.

Prezent la câteva cursuri de pregătire, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat și i-a felicitat pe concurenţi pentru alegerea acestui sport, exprimându-și totodată aprecierea pentru exemplara organizare a acestei competiţii la care participă mulți copii, atât din Brăila cât și din Galați.

După mai multe cursuri de pregătire desfășurate în Centrele pentru tineri din cadrul Eparhiei Dunării de Jos și în alte locații puse la dispoziție de municipalitatea brăileană, peste 30 de copii au participat astăzi, 11 august 2021, la Teatrul „Maria Filotti“ din Brăila la prima etapă a Concursului de șah „Brăila - orașul cu salcâmi“, din cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele orașului Brăila.

Competiția sportivă începută astăzi se va desfășura pe parcursul a patru zile și se va încheia la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, duminică, 15 august, cu festivitatea de premiere care a avea loc pe esplanada Primăriei Brăila.

Considerat „jocul minții“, șahul stimulează capacitatea cognitivă, capacitatea de a prezice și de a prevedea consecințele acțiunilor, dezvoltă memoria, exersează gândirea logică, îmbunătățește concentrarea și sporește creativitatea, acest sport fiind o alternativă utilă și plăcută în vacanțe și nu numai pentru educația copiilor.

Pr. Rareș Bucur

Cantine sociale