În după amiaza zilei de 27 august 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, însoţit de o delegaţie de la Centrul eparhial, a vizitat persoanele aflate în îngrijite în cadrul Spitalului de Recuperare şi Boli Cronice „Veneţia Medical“ din municipiul Brăila.

În cadrul acestei vizite, ierarhul Dunării de Jos a binecuvântat persoanele care beneficiază de serviciile medicale ale acestei instituţii şi a rostit rugăciune pentru sănătatea acestor semeni.

În cadrul Secţiei de Îngrijiri Paleative, Părintele Arhiepiscop a stăruit în rugăciune la paturile pacienţilor, care cu răbdare şi credinţă puternică şi poartă suferinţa.

Întâlnirea dintre chiriarh şi toţi cei internaţi în acest Spital a produs momentele de alinare şi nădejde că Doctorul sufletelor şi al trupurilor, Hristos Domnul este permanent prezent în viaţa celor ce Îl cheamă şi aduce raze de lumină, alungând negura neputinţei.

În cuvântul adresat cu prilejul acestei vizite, arhipăstorul Dunării de Jos a evidenţiat necesitatea sprijinirii semenilor noştri aflaţi în suferinţe şi în încercări, apreciind totodată nivelul de profesionalism şi empatie al cadrelor medicale, precum şi calitatea înaltă a serviciilor oferite.

La final, au fost purtate discuţii cu conducerea acestei instituţii medicale brăilene în vederea perfectării unui parteneriat în care, Arhiepiscopia Dunării de Jos să poată oferi asistenţă duhovnicească permanentă personalului medical, pacienţilor şi însoţitorilor acestora în cadrul unei capele, prin prezenţa preoţilor slujitori din protopopiatul Brăila.

Spitalului de Recuperare şi Boli Cronice „Veneţia Medical SRL“ este primul spital privat din municipiul Brăila, deschis anul trecut. În această unitatea spitalicească există o secţie de recuperare neurologie cu 22 de paturi, o secţie de recuperare ortopedie-traumatologie cu 16 paturi, o secţie de recuperare respiratorie cu 14 paturi, o secţie de oncologie pentru spitalizare de zi cu 12 paturi, Geriatrie şi gerontologie cu 18 paturi, medicină paleativă cu 34 de paturi şi o bază de tratament pentru recuperare, cu piscină, pentru fizio kineto hidroterapie.

Pentru ca rezultatele să fie cele dorite, pacienţii sunt trataţi de o echipă formată din medici de specialitate.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale