În Duminica a VII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

Și în această duminică ierarhul Dunării de Jos a înălțat rugăciuni în cadrul Sfintei Liturghii pentru cele două tinere dispărute în Caracal, dar și pentru părinții și rudele îndurerate ale acestora.

La slujbă, pe lângă numeroşii credincioşi din municipiu, au fost prezenți și foarte mulți tineri și copii, care, la momentul cuvenit au primit Sfânta Împărtășanie.

După slujba din catedrală, chiriarhul Dunării de Jos, însoțit de 12 studenți din Tübingen, aflați în această perioadă la Galați în cadrul unui schimb de experiență și a unui parteneriat educațional cu studenți din cadrul Universității ”Dunărea de Jos”, membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși, filiala ,,Sfântul Apostol Andrei” din Galați, au mers acasă la tânărul Dănuț Mircea Tenea, pentru a-l încuraja și a-i fi alături în suferința grea prin care acesta trece.

Tânărul gălățean, în vârstă de 16 ani, elev eminent la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” din Galați, în urma unui accident rutier a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică și, după ce în țară a fost supus mai multor intervenții chirurgicale pe creier la Spitalul de Urgenţă ”Bagdasar Arseni” din București și a urmat numeroase ședințe de kinetoterapie și logopedie, în data de 26 august 2019, urmează să meargă la o clinică privată din Germania pentru recuperare neuropsihomotorie.

Impresionat de situația acestui copil greu încercat, încă din primăvara acestui an, Părintele Arhiepiscop Casian a donat 24.000 de lei familiei acestui tânăr, iar astăzi a dorit să fie alături de el, înainte de a pleca în Germania la terapii avansate de recuperare, pentru a-l încredința că în perioada șederii lui în Germania nu va fi singur și va avea sprijinul celor 12 tineri germani, care vor merge la el și vor face tot posibilul pentru a-i fi mai bine.

În cuvântul adresat cu prilejul acestei vizite, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre întâlnirea de astăzi cu Dănuț și a subliniat importanța solidarității dintre semeni, mai ales atunci când suntem în suferințe și în nevoi.

”Dănuț de la Galați, este un copil extraordinar și un olimpic, care a trecut printr-un accident rutier groaznic. Un an de zile nimeni nu a mai sperat că Dănuț va mai vorbi cu noi, va reuși să se ridice și prin eforturile dumnezeiești ale familiei, ale prietenilor și ale celor ce ne-am unit lângă el, face progrese extraordinare. Foarte curând, în 26 august, Dănuț va pleca la o Clinică de recuperare la Freiburg în Germania. Dumnezeu a vrut ca o grupă de studenți de la Tübingen din Germania, veniți la Galați la invitația studenților din cadrul Universității ‹‹Dunărea de Jos›› din Galați și care sunt partenerii de dialog de ani mulți în operele sociale de la Dunărea de Jos, să aibă dragostea de a-l vizita Dănuț acasă, pentru a-l familiariza cu mediul german și pentru a-l vizita atunci când el va ajunge în Germania.

Le mulțumim din toată inima și profităm de acest moment, ca împreună cu Dănuț, să rugăm din inimă pe Dumnezeu, Marele Doctor și Vindecător al sufletelor și al trupurilor noastre, să inspire pe medicii din Germania să ajute familia și, mai ales, să ne ajute pe noi să ajutăm această familie.

Totodată, îi rugăm și pe creștinii de la Dunărea de Jos care se află în preajma orașelor Freiburg și Baden-Baden din Germania, să aibă amabilitatea și dragostea de a contacta Clinica în care va fi internat Dănuț, transmisă și părintelui de la parohia din Freiburg, pentru ca și în acest fel Dănuț să nu fie numai într-un mediu medical, de clinică de specialitate pentru recuperare, ci și într-un mediu de recuperare prin dragostea și prezența noastră”, a spus ierarhul.

Atât Dănuț, cât și cei care l-au vizitat astăzi acasă, au trăit momente emoționante, pline de nădejde, iubire frățească, comuniune sfântă și lucrare bună a semenilor noștri, în care cu toții au simțit ajutorul lui Dumnezeu.

La final, arhipăstorul Dunării de Jos l-a binecuvântat pe Dănuț, i-a oferit câteva daruri de suflet și i-a arătat disponibilitatea de a-l ajuta în continuare pentru a-și reveni întru totul.

Pr. Rareș Bucur

Cantine sociale