Adresă: Str. Al. I. Cuza, nr. 31, mun. Galaţi, cod 800010; telefon 0752.723452

Responsabil: Pr. Gabriel Pelin

Cantina a fost înfiinţată în anul 2006, prin strădania preotului paroh Octavian Pelin, cu ajutorul domnului inginer Vasile Manea, care s-a ocupat de construirea cantinei parohiale, prin asigurarea forţei de muncă, plătită de dânsul.

Construcţia a început în luna octombrie a anului 2006. Sfinţirea a fost săvârşită la data de 21 noiembrie 2009, de către Înaltpreasfinţitul Dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, cu ocazia hramului bisericii , „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”.

În momentul de faţă, parohia oferă o masă de prânz la 30 de persoane, săptămânal, în ziua de marţi. Sâmbăta, când sunt săvârşite pomenirile pentru cei adormiţi, sunt chemate şi persoane sărace, în funcţie de puterea financiară şi dragostea creştină a celor ce săvârşesc serviciile respective.

Beneficiarii sunt persoane vârstnice ale parohiei, credincioşi apropiaţi care au ajutat biserica, dar care acum nu mai au posibilităţi financiare, sau sunt foarte mici.

Personalul care ajută în cadrul acestui aşezământ social pentru buna desfăşurare a activităţii este alcătuit din 5 voluntari, credincioşi ai parohiei.

Cantine sociale