Astăzi, 26 august 2018,cea de-a treia ediție a taberei de vară „Tradiție și noutate“, desfășurată în Arhiepiscopia Dunării de Jos pe parcursul a 7 zile, a ajuns la final.

Tabăra s-a încheiat cu participarea tinerilor la slujba de binecuvântare a lucrărilor realizare în ultima perioadă la capela „Sf. M. Mc. Pantelimon“ din cadrul Așezământului social-filantropic „Sf. M. Mc. Pantelimon“, Lacu-Sărat, județul Brăila și la Sfânta Liturghie, săvârșite de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Părintele Arhiepiscop a tâlcuit Pilda lucrătorilor răi și a arătat importanța formării și implicării tinerilor în activitățile bisericii ca buni și credincioși lucrători voluntari și sprijinitori de nădejde în numeroase proiecte de ajutorare a semenilor noștri.

„În această duminică în care Hristos Domnul ni se revelează drept «piatra cea din capul unghiului» am avut deosebita bucurie de a vedea aici mulți mărturisitori ai iubirii credinței.

De față la această liturghie de la capela Așezământului «Sf. Pantelimon» s-au aflat tinerii din Tabăra «Tradiție și noutate», care arată actualitatea credinței în diferite segmente ale vieții pe care tinerii de astăzi le îmbrățișează și le cunosc atât de bine.

Frumusețea costumelor, a credinței și mai ales mărturiile dragostei care cimentează și unește poporul nu pot fi altceva decât o icoană frumoasă din timpul taberei ce a avut loc în acest frumos așezământ al Centului eparhial“, a spus ierarhul.

De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a arătat că „acest sfânt locaș de rugăciune și meditație pentru pelerini și oaspeți este o mărturie vie a legăturii firești dintre viața spirituală și opera socială, între Liturghie și filantropie“.

La final, după agapa creștină, tinerii au transmis un câte un cuvânt de mulțumire și de apreciere pentru buna organizare și dragostea cu care au fost primiți în această eparhie.

Programul taberei a fost unul complex, în care tineri de liceu și studenți la diverse facultăți din întreaga țară și-au arătat bucuria de a participa la activitățiîn carerugăciunea, socializarea, entuziasmul, energia tinerească, disponibilitatea și dorința de cunoaștere a unor oameni și locuri noi au fost manifestări firești.

Tineriidelegaţi ai Eparhiilor din Patriarhia Română, au participat la un program special ce a cuprins activităţi religioase, culturale şi recreative, prin aplicaţii şi vizite în mai multe locaţii din eparhie, respectiv la mănăstiri, parohii, centre de tineret, centre sociale şi instituţii de cultură.

Gazda evenimentului pentru perioada 20-26 august 2018 a fost, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Aşezământul social-filantropic „Sf. M. Mc. Pantelimon“ – Lacu Sărat, judeţul Brăila.

Cantine sociale