Tinerii participanţi la Tabăra de vară „Tradiţie şi noutate“, găzduită în acest an de Arhiepiscopia Dunării de Jos, au ajuns la Galaţi, unde au fost primiţi în sala Aula magna a Centrului eparhial de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

După o prezentare a istoricului şi a personalităţilor de seamă ale acestei eparhii, tinerii au vizitat Centrul eparhial şi Catedrala arhiepiscopală, ghid şi îndrumător fiindu-le Părintele Arhiepiscop, care la final le-a oferit câte un album foto cu obiectivele vizitate.

În continuare, participanţii la tabără au avut posibilitatea de a vedea Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, un reper cultural important în peisajul gălăţean şi naţional, unde s-au informat şi au admirat obiectele de mare valoare spirituală, culturală, istorică şi naţională expuse în cadrul acestui muzeu eparhial.

De la această instituţie de cultură şi spiritualitate, tinerii s-au deplasat la două centre social-filantropice reprezentative din Galaţi, în care copii de proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse beneficiază de servicii socio-educaţionale, cu sprijinul personalului calificat şi a voluntarilor.

După-amiaza zilei a fost rezervată vizitării Muzeului Satului din Pădurea Gârboavele, judeţul Galaţi, unde au putut admira reconstituirea sub aspect etnografic a tipului de locuinţă specific zonei noastre şi valorificarea aspectelor vieţii satelor de pe ambele maluri ale Prutului, din sudul Moldovei şi Basarabia.

Ziua de astăzi s-a încheiat cu o plimbare pe Faleza Dunării.

Tabăra pentru tineret, ce se desfăşoară în perioada 20-26 august 2018 în Arhiepiscopia Dunării de Jos, face parte din programul naţional de tabere de vară „Tradiţie şi noutate“ al Patriarhiei Române, care anul acesta a ajuns la cea de-a treia ediţie.

Cantine sociale