În Duminica a VIII-a după Pogorârea Sfântului Duh, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăoanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la biserica cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Viziru de Jos din Protoieria Însurăţei, județul Brăila. Prezența celor doi ierarhi a fost primită cu multă bucurie și entuziasm atât de credincioșii din localitate, de membrii Consiliului și Comitetului parohial, în frunte cu pc. pr. ic. stavr. Bănică Simeon Sică, cât și de reprezentanții autorităților locale. Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost oferite de către Corul de copii al parohiei, înveșmântați în straie de sărbătoare specifice locului, mulți dintre ei participanţi și la programul catehetic “Hristos împărtăşit copiilor”.

Parohia Viziru de Jos, situată în câmpia Bărăganului, este cunoscută prin frumoasele activități liturgice, misionare și cultural-folclorice pe care pc. pr. paroh Bănică Simeon Sică le desfășoară cu copiii şi tinerii din localitate. Începând cu anul 1996, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, aici au fost organizate întâlniri cu studenții membri ai ASCOR din filalele Galați și Brăila, iar din 2002 a continuat cu taberele tematice pentru copiii din comuna Viziru, dar şi din parohii învecinate.

Tema taberei din acest an este “Maica Domnului - ocrotitoarea copiilor” și cuprinde activităţi religioase, prin participarea activă a copiilor la slujbele religioase şi la Sfânta Liturghie; activităţi cu caracter etno-folcloric, în cadrul cărora copiii învață dansuri populare şi intonează cântece folclorice şi patriotice; activităţi sportive şi de divertisment, având drept scop redescoperirea valorilor spirituale româneşti şi a tradiţiilor poporului nostru.

Anul acesta taberei de copii din Viziru i s-a alăturat și Tabăra Națională pentru Creație, organizată de ASCOR “Sf. Ap. Andrei” - Galaţi, la care au fost invitați să participe studenţi din principalele centre universitare din ţară, aceștia fiind găzduiți de către sătenii extrem de inimoși de aici. În cadrul taberei, având drept generic “Maica Domnului - ocrotitoarea familiei”, studenții ascoreni beneficiază de cursuri de muzică bizantină, pictură și iconografie, gastronomie tradițională, dezbateri interactive pe teme religioase, ateliere de creaţie, pe teme de tradiţii artă populară, participare la viaţa comunităţii şi la sfintele slujbe care se oficiază zilnic (Vecernia și Paraclisul Maicii Domnului, Utrenia și Sf. Liturghie etc.).

Cantine sociale