După ce săptămâna trecută s-a desfăşurat în protopopiatele Galaţi şi Brăila programului social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paşti“, prin care se oferă sprijin la aproape 5.000 de persoane vârstnice şi peste 2.200 de copii, care provin din peste 500 de familii nevoiaşe cu mai mult de trei copii, astăzi, 10 aprilie, acesta a continuat şi în parohiile din cadrul protopopiatului Tecuci.

În această unitate bisericească administrativă, 200 de copii din comunităţile parohiale au primit de Sfintele Paşti, prin acest program eparhial, îmbrăcămite, încălţămite şi alte daruri.

Punctele în care ne-am oprit pentru a surprinde acţiunile filantropice au fost localităţile Iveşti şi Tecuci din judeţul Galaţi, unde am avut prilejul de a vedea bucuria şi mulţumirea, atât a copiilor, cât şi a părinţilor lor pentru sprijinul acordat de către Biserică în această perioadă prepascală.  

Preoţii din parohiile de unde provin aceşti copii şi părinţii celor mici au fost cei care i-au ajutat şi i-au inspirat în alegerea celor necesare înnoirii pentru Sfintele Sărbători Pascale.

La biserica parohială din localitatea Iveşti, 32 de copii au primit produsele achiziţionate special pentru ei, iar la Aşezământul social din cadrul Parohiei „Adormirea Maicii Domnului“ din muncipiul Tecuci, alţi 23 de copii au venit plini de entuziasm să-şi primească darurile.

După ce copiii au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine, preoţii şi voluntarii implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestor activităţi au oferit acestora darurile.

Întrucât în aceste zile se defăşoară şi cealaltă componentă a acestui program prin care persoanele vârsnice, bolnave şi cu posibilităţi materiale reduse primesc daruri din partea parohiilor, de la biserică, preoţii au mers la casele unor bătrâni pentru a le oferi pachete cu alimente de bază şi alte produse.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale