În contextul „Anului comemorativ al imnografilor şi cântăreţilor bisericeşti“ în Patriarhia Română, astăzi, 6 aprilie 2023, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a aflat în mijlocul elevilor din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Andrei“ din Galaţi pentru a le-a oferi acte de voluntariat şi a-i îndemna să se implice în susţinerea activităţii liturgice şi de cântare la strană din parohiile fără cântăreţi bisericeşti din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos.

Evenimentul a fost o continuare fiească şi o încununare a efortului, implicării şi preocupării tinerilor seminarişti gălăţeni de la clasele liceale pentru susţinerea cântării bisericeşti.

În Capela „Sf. Ap. Andrei“ din incinta unităţii şcolare, Părintele Arhiepiscop s-a rugat împreună cu elevii, preoţii profesori şi celelalte cadre didactice şi a ţinut un cuvânt duhovnicesc despre formarea şi educarea acestor tineri, care ne aduc bucurie şi lumină prin activitatea şi curăţia lor sufletească.

Aşa cum a spus ierarhul locului, „elevii prezenţi au făcut astăzi proba cunoaşterii tipiconale şi proba apostolatului, a voluntariatului şi a misiunii creştine din lavra Sfântului Apostol Andrei către comunităţile unde sunt aşteptaţi de preoţi, de tinerii din parohii şi, cu siguranţă, de bunicii lor“. 

La final, Înaltpreasfinţia Sa le-a mulţumit elevilor seminarişti pentru disponibilitate şi receptivitate şi le-a oferit actele administrative prin care aceştia, în Săptămâna Sfintelor Pătimiri şi Săptămâna Luminată, precum şi în perioada vacanţelor şi a sfârşitului de săptămână, se pot implica activ în susţinerea şi promovarea cântării bisericeşti autentice în toate parohiile, filiile şi mănăstirile din cuprinsul eparhiei.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale