În Sâmbăta Mare, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi, filiala Galaţi, în perteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos au oferit daruri pascale refugiaţilor ucraineni cazaţi în Campusul studenţesc „Al. I. Cuza“ din municipiul Galaţi.

Pe lângă produsele tradiţionale de Paşti, respectiv cozonac, ouă roşii și pască, au mai fost oferite şi candele pentru ca semenii noştri greu încercaţi de războiul din ţara lor să primească Sfânta Lumină şi să fie în comuniune şi în bucuria Învierii cu credincioşii gălăţenila slujba ce se va oficia la Catedrala Arhiepiscopală în această noapte.

Darurile au fost preluate de la Centrul Eparhial de membrii A.S.C.O.R. Galaţişi transportate în Campusul stundeţesc pentru a fi pregătite şi oferite ulterior familiilor de ucraineni ce şi-au găsit alinarea şi pacea în oraşul nostru.

Şi aceste daruri oferite cu mărinimie sunt un semn al dragostei şi al solidarităţii clerului, credincioşilor şi tinerilor voluntari de la Dunărea de Jos în aceste zile de mare sărbătoare pentru întreaga creștinătate.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale