În cadrul activităţilor misionare şi social-filantropice desfăşurate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul apropierii Duminicii Sfintei Cruci, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, astăzi 2 aprilie 2021, Centrul eparhial şi nouă parohii din muncipiul Galaţi au oferit daruri bătrânilor din cadrul „Fundaţiei de sprijin a vârstnicilor“, precum şi mamelor şi copiilor aflaţi în grija „Centrului de recuperare pentru victimele violenţei în familie“ din cadrul Fundaţiei „Familia“ din Galaţi.

Astăzi, la orele amiezii, cele 31 de persoane asistate în cadrul acestor două instituţii de ocrotire socială din Galaţi au primit daruri din partea Centrului Eparhial şi a nouă parohii din Galaţi, constând în produse de igienă şi materiale de curăţenie, precum şi o generoasă masă de prânz.

În cadrul celor două centre rezidenţiale sunt instituţionalizaţi 16 vârstnici şi 15 mame cu copii, cu vârste cuprinse între 7-15 ani, care zilnic primesc consiliere socială şi psihologică, asistenţă şi îngrijire, servicii de tip educaţional, socializare şi recreere, precum şi masă caldă.

Preoţi de la Centrul eparhial şi de la parohii, împreună cu voluntari, au preluat produsele respective pregătite special cu respectarea normelor sanitare în vigoare şi s-au deplasat la sediul celor două aşezăminte sociale.

După săvârşirea unei slujbe de mulţumire într-un spaţiu special amenajat, darurilor au fost oferite beneficiarilor.

Atât personalul angajat al acestor instituţii de ocrotire socială, cât şi bătrânii, mamele şi copiii beneficiari s-au bucurat de vizita slujitorilor bisericii şi au mulţumit pentru grija permanentă şi darurile oferite.

Valoarea produselor oferite astăzi a fost în cuantum de 2.500 lei.

De asemenea, în această perioadă a Postului Mare, preoţii gălăţeni au comandat la o firmă specializată o proteză de picior în valoare de 3000 lei pentru a fi oferită în dar unei persoane din Galaţi, imobilizată la pat de mai mulţi ani şi diagnosticată cu afecţiuni grave.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, activitaţile de sprijinirea a semenilor nevoiaşi, dar şi a celor aflaţi în unităţile medicale şi centrele sociale vor continua în zilele următoare prin implicarea preoţilor jertfelnici şi a voluntarilor din cuprinsul eparhiei.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale