Bucuria Învierii Domnuluia fost prelungită pentru preoții și credincioșii din protopopiatul Tecuci cu prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al orașului Tecuci.

La biserica așezată sub purtarea de grijă a Sfântului Gheorghe din centrul municipiului Tecuci a fost săvârşită Sfânta Liturghie de cei trei preoţi slujitori, urmată de slujba de pomenire a ctitorilor.

După Sfânta Liturghie, au fost binecuvântate cele 100 de pachete cu alimente pregătite pentru a fi dăruite, cu ajutorul unor echipe de voluntari, persoanelor izolate la domiciliu,familiilor fără posibilități materiale și bătrânilor cu probleme de sănătate.

De asemenea,la cantina socială din oraş, Parohia „Sfântul Gheorghe“ a oferit 100 de porții de hrană caldă persoanelor aflate evidențele sociale ale Primăriei Tecuci, iar celor 25 de persoane aflate în centrul de carantină din municipiu le-au fost oferite pachete cu daruri pascale, fructe, articole de igienă și dulciuri.

Tot prin grija parohiei tecucene, Spitalul Municipal „Anton Cincu“, pentru buna desfăşurare a actului de îngrijire medicală, a primit200 de măşti, 200 de mănuşi și 30 de combinezoane de unică folosință.Valoarea darurilor oferite cu prilejul hramului a fost de5200lei.

Şi parohia Iveşti I din judeţul Galaţi, aflată sub ocrotirea spirituală a Sfântului Gheorghe, a desfăşuratun program filantropic la Spitalul din Iveşti, care a constat în oferirea de alimente neperisabile, produse de igienă și îmbrăcăminte.

Din partea acestei parohii,20 de familiinevoiaşe din localitate au primit pachete cu alimente și îmbrăcăminte în valoare de 1800 de lei.

Valoarea totală a darurilor oferite în ziua de prăznuire a Sfântului Gheorghe în cele două parohii din protopopiatul Tecuci a fost de a fost de 7.000 de lei.

Cantine sociale