Având în vederea că, începând cu data de 16 martie 2020, în ţară a fost declarată stare de urgenţă, ca urmare a creşterii riscului de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, precum şi faptul că în cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, Galaţi şi Brăila, au fost şi în continuare sunt fosrte multe persoane plasate în carantină, persoane izolate la domiciliu, unii fiind bătrâni şi cu posibilităţi materiale reduse, precum şi familii nevoiaşe cu mulţi copii, Arhiepiscopia Dunării de Jos, la iniţiaţiva şi cu binecuvânatrea Părintelui Arhiepicop Casian, a desfăşurat o serie de programe misionare şi social-filantropice care au constat înoferirea de sprijin spiritual şi material.

În această perioadă de pandemie, în Arhiepiscpia Dunării de Jos, 14.979 de persoane au beneficiat de sprijin, prin implicarea a 195 de unităţi bisericeşti. Până la data de 9 aprilie 2020, valoarea ajutoare acordate a fost de 713.732 lei.

Pentru achiziţionarea unor aparate de ventilaţie necesare în spitalele din Galaţi şi Brăila, la salariul intergral donat de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, preoţii din protoieriile eparhiei au contribuit din salariile lor, precum şi alţi donatori, suma totalăcolectată până la acestă dată fiinde de 223.941 lei.

Concluzionând, rezultă o valoare totală a ajutoarelor oferite în vreme de pandemie de ierarhul şi slujitorii de la Dunărea de Jos de 937.673 lei.

Activităţile filantropice vor continua în perioada următore, iar cei care doresc să sprijine eforturile Arhiepiscopiei Dunării de Jos, de ajutorare a semenilor aflaţi în suferinţe şi nevoi, pot contribuiţi în contul: RO98 RNCB 0141 0328 6409 0098, titular cont: Arhiepiscopia Dunării de Jos, CUI 3127395, deschis la Banca Comercială Română, Su­cursala Galaţi.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cantine sociale