În contextul situației actuale, creată de epidemia cu COVID 19, două parohii din cadrul protopopiatului Brăila au continuat activitățile de ajutorare a personalului medical aflat în slujirea celor în suferință şi a angajaţilor din cadrul a două penitenciare brăilene.

Astfel, parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Brăila, prin implicarea preoților slujitori, a achiziționat echipamente medicale de protecție, constând în 2000 de măști medicale sterile, 5.500 mănuși de protecție în valoare totală de 16.237 lei.

Astăzi, 14 aprilie, aceste produse au fost distribuite angajaţilor din cadrul Serviciului de ambulanță Județean Brăila şi Penitenciarelor din Brăila şi Tichileşti, de preoţii parohiei brăilene cu ajutorul voluntarilor.

Prin urmare, Serviciul de ambulanță județean Brăila, a primit 1000 de măști medicale în valoare de 5.748 lei, și 3.500 de mănuși medicale, în valoare de 3018 lei.

De asemenea, pentru protejarea personalului angajat din cadrul Penitenciarului Brăila, parohia a oferit 700 de măști de protecţie, în valoare de 4.023 lei, și 1.000 de mănuși în valoare de 862 lei.

La Penitenciarul Tichilești, angajații instituției au primit din partea bisericii 300 de măști, în valoare de 1.724 lei și 1.000 de mănuși în valoare de 862 lei.

Prin această activitate s-a dorit sprijinirea persoanelor care se expun pentru salvarea și tratarea celor care sunt încercați de această epidemie, împlinind unul din principiile fundamentale ale învățăturii creștine ortodoxe, de a arăta iubire milostivă față de semenii noștri aflaţi în suferințe.

Pr. Bucur Rareş

Pr. Mircea Băncilă

Cantine sociale