Astăzi, 14 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Centrul social „Sfânta Filofteia“ din Brăila a oferit pachete cu alimente neperisabile pentru 30 de familii nevoiaşe cu mulţi copii şi bătrâni din parohie.

După ce darurile au fost pregătite de angajaţii şi voluntarii cantinei, acestea au fost oferite la casele beneficiarilor, unii dintre aceştia aflaţi în imposibilitatea de a se deplasa pentru a primi hrana.

De la începutul perioadei de epidemie din ţara noastră şi până în prezent, Centrul social „Sfânta Filofteia“ din Brăila a oferit ajutoare constând în hrană caldă, alimente neperisabile, produse de igienă, măşti de protecţie, în valoare de 6.200 lei.

De sărbătorile pascale, pe lângă hrana zilnică oferită celor 30 de beneficari, cantina va ofei nevoiaşilor şi câte un coş cu alimente tradiţionale.

De asemenea, parohia „Sfânta Filofteia“, în cadrul căreia funcţionează şi centrul social, a oferit suma de 15.000 de lei pentru achiziţionarea unui aparat de ventilaţie mecanică ce urmeaz a fi donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Acţiunea de astăzi face parte din programul eparhial de ajutorare a familiilor nevoiaşe cu mulţi copii şi a vârsnicilor aflaţi în risc social.

⁕⁕⁕

Aşezământul „Sfânta Filofteia“ a fost înfiinţat în anul 1999 într-un spaţiu amenajat la Cimitirul „Sfânta Filofteia“, în urma calamitaţilor naturale care au devastat numeroase case în anul respectiv. Multe dintre persoanele sinistrate au beneficiat de serviciile acestui centru, funcţionarea lui fiind posibilă prin bunăvoinţacredincioşilor care au sprijinit cantina prin acţiuni de voluntariat şi donaţii de alimente.

Lucrările de construire a noului centru socialau început în anul 2005 şi au fost finalizate în 2008.

În cadrul centruluisunt oferite următoarele servicii sociale: hrană caldă, servicii medicale prin intermediul unui cabinet de medicină dentară, servicii de consiliere psihologică și activități educaționale de tip „after school“.

În prezent se asigură masa zilnic, pentru 30 persoane, între aceştia numărându-se familii cu mulţi copii, persoane vârstnice şi tineri orfani.

Activităţile sunt susţinute îndeosebi din fondurile parohiei, precum şi din donaţiile credincioşilor.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale