În orașul Brăila semenii noștri aflați în situații speciale au fost vizitați și sprijiniți în continuare de slujitorii sfintelor altare din acest protopopiat. Preoţii şi voluntarii se implică zilnic în identificarea persoanelor care necesită ajutor fie spiritual și moral, fie material

În situația dată, preoții slujitori de la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiu, împreună cu voluntarii parohiei, au adus o rază de speranță și de bucurie pe chipurile enoriașilor prin oferirea de pachete cu alimente.

Astfel, luni, 6 aprilie a.c., 15 persoane în vârstă şi singure, au primit din partea parohiei produse alimentare neperisabile, constând în ulei, făină, zahăr, orez și paste făinoase. Produsele au fost înmânate vârstnicilor care nu se pot deplasa să-și asigure necesarul zilnic. Valoare ajutoarelor oferite a fost de 330 lei.

Cantina socială „Sfântul Vasile cel Mare“ din cadrul parohiei „Sfinții Arhangheli“ – Brăila asigură zilnic masa de prânz pentru 20 de copii care aparțin unor familii cu posibilități reduse. În data de 6 aprilie, preoții slujitori însoțiți de voluntarii parohiei, au oferit pachete cu alimente de bază și produse igienico-sanitare unei familii cu mulți copii, precum și unui număr de 11 persoane vârstnice. Valoarea ajutoarelor oferite a fost de 1000 de lei.

De asemenea, în această perioadă de grea încercare, și în mediul rural mai multe persoane nevoiașe au fost ajutate. Prin implicarea preotului Dumitru Bloju, în parohia Chiscani I au fost sprijiniți 10 credincioși, cărora le-au fost oferite „medicamente” pentru suflet și produse de igienă. Ajutoarele au constat în cărți de rugăciune și de zidire sufletească, iconițe, dar și detergent și produse dezinfectante. Darurile care au fost oferite enoriașilor au fost în valoare de 720 lei.

Activitățile sunt menite să aducă sprijin şi mângâiere credincioșilor, fiind asigurați de grija permanentă pe care Sfânta Biserică o are pentru fiecare.

Valoarea toatală a ajutoarelor oferite de aceste parohii din cadrul protopopiatului Brăila, este de 2050 lei.

Cantine sociale