Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în preajma marilor sărbători creştine, Arhiepiscopia Dunării de Jos prin Sectorul social-filantropic al Centrului Eparhial, cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul Eparhiei derulează ample programe filantropice, îndreptate cu precădere spre familiile cu mulţi copii sau spre persoanele defavorizate şi marginalizate social.

În acest context, în perioada 30 martie - 04 aprilie a.c. se desfăşoară în Eparhia Dunării de Jos programul „Ne înnoim de Sfintele Paşti“, constituit din două componente: cumpărarea unor articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru 510 copii din municipiile Galaţi şi Brăila, care provin din familii numeroase, cu mai mult de 3 copii şi oferirea unor kituri cu produse de igienă, unui număr de 1564 de copii, proveniţi din familii aflate în evidenţele sociale ale parohiilor.

Pe baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Dunării de Jos şi magazinele Selgros Cash & Carry din Galaţi şi Brăila, într-o primă fază au fost realizate cele 510 tichete valorice pentru articolele vestimentare, de câte 120 lei/tichet, după care au fost alcătuite 1564 de sacoşe cu produse de igienă, atât personală, cât şi casnică.

Astăzi, programul social-filantropic s-a desfăşurat în judeţul Galaţi, unde 339 de copii din protoieria Galaţi, au primit tichetele valorice pentru achiziţia de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Însoţiţi de preoţii din parohii şi de părinţii lor, copiii au venit la Magazinul Selgros din Galaţi, de unde şi-au putut achiziţiona articolele de îmbrăcăminte şi de încălţăminte noi, alese chiar de ei, pe baza tichetelor oferite de Arhiepiscopie.

Bucuria a fost mare, întrucât mulţi dintre aceşti beneficiari nu au avut posibilitatea până în prezent de a ajunge într-un magazin aşa mare pentru cumpărături.

În aceeaşi zi a continuat şi cea de a doua parte a programului pentru judeţul Galaţi şi anume, oferirea sacoşelor ce conţin produsele de igienă pentru 606 copii proveniţi din familii cu mulţi copii şi cu posibilităţi materiale reduse.

Unul din punctele unde ne-a oprit pentru a surprinde activitatea desfăşurată a fost localitatea Pechea, judeţul Galaţi.

După ce părinţii protoierei au primit produsele, pe baza unor programări prestabilite le-au împărţit tuturor parohiilor implicate în proiect. Preoţii au invitat copiii şi familiile acestora la bisericile de parohie pentru a primi darurile de Sfintele Paşti sau, după caz, au mers la persoanele nedeplasabile cercetându-le la domiciliile lor.

Prin programul social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paşti“ au fost sprijinite un număr 2074 de persoane, valoarea totală a ajutoarelor acordate ridicându-se la suma de 140.000 lei.

Cantine sociale