În dimineaţa zilei Învierii Mântuitorului, creştinii şi creştinele privaţi de libertate din Penitenciarul de maximă siguranţă din municipiul Galaţi au avut bucuria de a se ruga şi a se întâlni cu Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Această vizită se înscrie în programul tradiţional al ierarhului Dunării de Jos din ziua întâi a praznicului Sfintelor Paşti.

După slujba Vecerniei speciale, săvârşite de pc. pr. capelan Ioniţă Obreja, Înaltpreasfinţia Sa a participat, alături de către conducerea acestei instituţii, la un recital de poezii şi cântări specifice perioadei pascale.

Chiriarhul Dunării de Jos a adresat un cuvânt părintesc celor câteva zeci de deţinuţi prezenţi la acest moment de suflet desfăşurat în curtea penitenciarului, încurajându-i şi îndemnându-i să-şi păstreze şi să trăiască cu bucurie credinţa în Hrisos Cel Înviat din morţi, ca pe cel mai de preţ dar de la Dumnezeu. Deţinuţii au mărturisit cu această ocazie sentimentele de emoţie trăite la slujba de Înviere, la care s-a adăugat şi bucuria primirii Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim.

Cu această ocazie, Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit icoane pentru toate camerele Penitenciarului, precum şi pachete cu alimente pentru deţinuţi.

Cantine sociale