În şedinţa Consiliului parohial din data de 15 iunie 2008, s-a aprobat amenajarea, în incinta vechii case parohiale, a unui cabinet medical de tratamente antireumatice, pentru enoriaşii în vârstă sau cu venituri reduse.

Centrul medical a fost dotat cu aparatura obţinută printr-un contract de donaţie din partea A.C. Expert Med Centrul  Medical Irina S.R.L., către parohia „Sf. Spiridon”.

Aparatura este însoţită de Certificatul de înregistrare de la Ministerul Sănătăţii şi Familiei, precum şi de Certificatul de garanţie eliberat de furnizor.

Aparatele sunt în foarte bună stare de funcţionare, ele fiind folosite anterior o perioada de un an de zile.

Pentru buna desfăşurare a activităţilor au fost obţinute toate avizele si atestările necesare, serviciile medicale fiind acordate începând cu luna septembrie 2009.

Personalul care deserveşte cabinetul de tratament este format din două persoane, un medic primar specialist în reumatologie-fizioterapie şi o asistentă medicală.

In prezent cabinetul oferă consultaţii unui număr de 65 de pacienţi pe trimestru. Fiecare pacient beneficiază de o consultaţie pentru stabilirea diagnosticului şi tratamentului, precum şi de un pachet de proceduri specifice, desfăşurate pe parcursul a două săptămâni.