Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 9 septembrie a.c. a avut loc etapa eparhială a Concursului Naţional de muzică bisericească „Lăudaţi pe Domnul!“, ediţia a VIII-a.

Juriul, format din prof. dr. Dan Eugen Drăgoi, prof. Paul Dumitraşc şi arhid. Florin Bobei a evaluat şi apreciat prestaţia corului de maici de la Mănăstirea „Tudor Vladimirescu“, care va reprezenta Arhiepiscopia Dunării de Jos în etapa mitropolitană a concursului ce se va desfăşura la Bucureşti, la începutul lunii octombrie a.c.

Evenimentul a avut loc în Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, imediat după săvârşirea Sfintei Liturghii, în prezenţa Chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian Crăciun.

Competiţia se derulează în cuprinsul Patriarhiei Române şi întruneşte, în compeţie, coruri mănăstireşti din întreaga ţară.

Conform Regulamentului de concurs aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, au fost interpretate trei piese muzicale bisericeşti corale la alegere, din cadrul Vecerniei, Utreniei şi Sfintei Liturghii.

La final, maicile participante au primit daruri de carte şi icoane.

Cantine sociale