În ziua de prăznuire a Acoperământului Maicii Domnului, Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, a organizat deschiderea solemnă a cursurilor pentru noul an universitar 2019-2020.

Evenimentul a debutat în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galaţi cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi profesori universitari în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

După Sfânta Liturghie, chiriarhul Dunării de Jos a oficiat slujba de Te Deum la deschiderea unui nou an universitar.

Înaltpreasfinţia Sa s-a rugat împreună cu soborul slujitor pentru ca Dumnezeu să ofere ajutorul Său studenţilor şi masteranzilor în dobândirea învăţăturilor bune şi atât de necesare.

La programul liturgic din Catedrală au participat profesori, studenţi şi masteranzi teologi, precum şi simpli credincioşi.

În continuare, în aula „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ (sala AS011) a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, Înaltpreasfinţia Sa a transmis şi un cuvânt de binecuvântare tuturor cursanţilor învăţământului universitar şi post universitar, precum şi conducerii Universităţii „Dunărea de Jos“ şi întregului corp didactic.

La Departamentul Teologic din cadrul Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi activează 12 cadre universitare, coordonator al activităţilor didactice fiind părintele lector. univ. dr. Lucian Petroaia, director de Departament.

La începutul anului universitar 2019-2020, la cele două programe de studiu care funcţionează în cadrul Departamentului Teologic – „Teologie Ortodoxă Asistenţă Socială“ şi „Artă sacră“ sunt înscrişi 135 studenţi, în timp ce, la cel de al treilea program de studii, Masteratul în teologie „Spiritualitate Ortodoxă şi Asistenţă Socială sunt înscrişi un număr de 45 masteranzi.

Pr. Rareș Bucur

Cantine sociale