În spiritul tradiţiei ultimilor ani din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, manifestările spirituale dedicate Sfântului Apostol Andrei în spaţiul universitar gălăţean au debutat cu sfinţirea căminelor studenţeşti şi binecuvântarea tinerilor studenţi şi masteranzi ai Universităţii „Dunărea de Jos“.

În acest context, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, vineri 30 octombrie a.c., la ceas de Vecernie, tinerii membri ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala locală „Sf. Apostol Andrei“, în cooperare cu Liga Studenţilor din Galaţi au organizat sfinţirea căminelor studenţeşti din cadrul Complexului „Alexandru Ioan Cuza“.

Spre deosebire de alţi ani, când evenimentul se desfăşura în incinta Căminului B, anul acesta slujba de sfinţire a avut loc în curtea campusului universitar, în faţa troiţei ridicate pentru studenţi.

Aici, un sobor de preoţi din slujirea socială, precum şi preoţi din administraţia Centrului Eparhial, a săvârşit slujba de sfinţire a apei.

Tinerii studenţi din cămine, cu icoane şi lumânări aprinse în mâini au asistat cu multă evlavie la momentul liturgic din spaţiul în care-şi petrec o parte din anii studenţiei.

La finalul slujbei, slujitorii sfintelor altare au oferit tinerilor studenţi şi masteranzi iconițe, binecuvântând şi încurajând pe toţi ce prezenţi.

Din faţa troiţei, într-o continuitate liturgică firească, slujitorii sfintelor altare, însoţiţi de câte un grup de elevi seminarişti şi studenţi teologi, au vizitat fiecare cameră din cele 8 cămine studenţeşti, stropindu-le cu apă sfinţită şi binecuvântând tinerii studenţi.

Preţ de câteva ore, pe holurile căminelor au răsunat troparele Crucii şi ale Sfântului Apostol Andrei.

Cantine sociale