Cinstirea Sfântului Ierarh Nectarie, sărbătorit în fiecare an de Biserica Ortodoxă la data de 9 noiembrie, este prilej de bucurie și de evlavie deosebită pentru câteva biserici și așezăminte social-filantropice din Eparhia Dunării de Jos care îl au ca ocrotitor spiritual pe acest sfânt grabnic vindecător.

Sărbătoarea Sfântului Nectarie se înscrie în seria programelor pastoral-misionare şi social-filantropice desfășurate de Arhiepiscopia Dunării de Jos pe parcursul lunii noiembrie, în contextul evenimentelor dedicate Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al oraşului Galaţi şi al întregii Românii.

Unul dintre locașurile de cult care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Nectarie este Biserica din incinta Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din municipiul Galați, acolo unde în ziua hramului a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoţi profesori și diaconi, în prezenţa corpului didactic şi a elevilor seminariști.

În cadrul slujbei, la momentul liturgic rânduit, au fost rostite rugăciuni speciale pentru bolnavi şi pentru cei aflaţi în suferinţă.

Pentru a spori evlavia tinerilor seminarişti, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Casian a fost adusă în procesiune icoana cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, aflate în patrimoniul sacru al Reședinței Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pe tot parcursul slujbei, elevi seminarişti și numeroși credincioși s-au închinat la icoana ce adăposteşte o părticică din moaştele Sfântului Nectarie.

Cantine sociale