Adresă: Str. Mihai Bravu, nr. 10, mun. Brăila, cod 810214; telefon 0723.273225

Responsabil: pr. Ovidiu Soare

Slujba de sfinţire a acestui aşezământ a avut loc la data de 4 decembrie 1998, iar activitățile inițiale s-au desfășurat sub formă de ajutoare, prin oferirea de pachete cu alimente.

Beneficiarii actuali sunt 70 de persoane, familii sărace cu posibilităţi reduse de existenţă, familii cu copii mulţi, bătrâni fără sprijin social, cărora li se oferă, de două ori pe săptămână, hrană caldă, în regim de catering.

În paralel, au fost desfăşurate ample lucări de zidire şi înfrumuseţare a unui nou aşezământ social, destinat tinerilor, în cadrul căruia sunt desfăşutrate activităţi recreative, extracurriculare, cu implicarea şi sprijinul unor cadre şcolare voluntare.

Aici este pusă la dispoziţie o sală de lectură unde au loc diferite întâlniri ale tinerilor, prin abordarea a diferite teme de actualitate.

*

În contextul actual al pandemiei, în ziua de 20 octombrie 2020, copiii de la Grădiniţa „Familia“ au primit daruri constând în rechizite, dulciuri şi produse de dezinfectare şi de igienă personală, care au fost achiziţionate şi pregătite de slujitorii şi voluntarii parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Brăila.

În contextul sărbătorii ocrotitorului spiritual al muncipiului Brăila, astăzi, 4 decembrie 2023, Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din municipiul Brăila a desfăşurat o nouă activitate social-filantropică, de această dată, pentru copiii aflaţi în centrele de plasament din oraşul Brăila şi pentru copiii şi elevii care învaţă la unităţile de învăţământ din parohie. Preoţii slujitori  însoțiți de câțiva consilieri parohiali şi elevi voluntari, au oferit articole vestimentare pentru sezonul rece şi dulciuri pentru 12 copii orfani din centrele de plasamant din municipiul Brăila şi dulciuri pentru 100 de copii şi elevi de la o grădiniţă şi o şcoală din cuprinsul parohiei. Valoarea darurilor oferită astăzi copiilor a fost de 11.000 lei.

 

Cantine sociale