În data de 7 martie 2015, în cele două municipii marii ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat Olimpiada de Religie - faza judeţeană, la care au participat elevi ai claselor VII-XII din judeţele Galaţi şi Brăila.

Subiectele au fost elaborate de către o comisie de profesori metodişti, pe baza programei anuale de studiu, pentru fiecare judeţ în parte. Comisia de supraveghere a fost alcătuită din profesori de alte discipline.

Activitatea didactică şi cultural-misionară a fost organizată de Inspectoratele Şcolare Judeţene din Galaţi şi Brăila în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La Galaţi, Olimpiada s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială nr. 43 „Dan Barbilian“, la această fază a competiţiei fiind înscrişi un număr de 350 elevi, în timp ce la Brăila concursul, la care au participat 242 elevi, a fost găzduit de Şcoala Gimnazială nr. 23 „Mihai Eminescu“ din municipiu.

Această olimpiadă s-a dovedit a fi un bun prilej de a evidenţia activităţile elevilor şi participarea activă a lor la disciplina religie, precum şi implicarea exemplară a profesorilor de specialitate, în procesul didactic şi instructiv-educativ.

La final, toţi elevii participanţi au primit din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos broşura intitulată „Gustaţi şi vedeţi, că bun este Domnul!“.

 

Cantine sociale