Adresă: Str. Sf. Spiridon, nr. 13, mun. Galaţi, cod 800478; telefon 0746.031214; 0236.462006, e‑mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Responsabil: dl Robert Tiber

Centrul de zi pentru copii al bisericii „Sfântul Spiridon“ din Galaţi a fost înfiinţat ca urmare a parteneriatului dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos și Consiliul Municipal Galaţi, cu fonduri europene, printr-un proiect PHARE. Beneficiarii proiectului sunt 70 de copii care provin din familii defavorizate. Implementarea proiectului s-a realizat în anul 2009. Centrul de zi pentru copii oferă beneficiarilor următoarele activităţişi servicii sociale: consiliere individuală şi de grup - cu scopul de a oferi pentru viaţa de familie cele mai bune exemple de comportament; consiliere psihologică şi întocmirea fişei de profil psihologic a copilului; socializare şi de petrecere a timpului liber; oferirea zilnică de meditaţii si îndrumări la materiile şcolare - în cadrul acestor meditații elevii sunt împărţiţi pe clase de studiu şi sunt îndrumaţişisupravegheaţi de un număr de peste 35 de cadre voluntare cu pregătire medie şi superioară; oferirea zilnică a mesei calde de prânz, în toate zilele săptămânii, cu menţiunea ca în zilele de sâmbătă şi duminică costurile sunt susţinute exclusiv cu fonduri atrase de parohie; ajutoare materiale (rechizite şi materiale şcolare precum şi materiale de igienă personală şi de grup); lecţii de familiarizare cu tehnică de calcul - această activitate se desfăşoară în sala special amenajată din incinta centrului de zi, sub supravegherea unor specialişti în IT; acţiuni cultural-artistice şi sportive (excursii, spectacole, coruri, concursuri); activităţi de educaţie religioasă (participare la slujbele din biserică, programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“, spovedire şi împărtăşire, concursuri de pictură etc).

În momentul de faţă, susţinerea activităţilor acestui centru socio-educaţional se desfăşoară în parteneriat cu Consiliul Local Galaţi.

*

Zilnic în parohia „Sfântul Spiridon“ din Galaţi 70 de copii primesc sprijin şi în această perioadă de epidemie. Personalul angajat al parohiei împreună cu membrii consiliului şi comitetului parohial, desfășoară programul filantropic „Ajută-ți aproapele!“, pregătind pachete, care au fost distribuite de către preotul paroh împreună cu personalul angajat al parohiei persoanelor nevoiaşe.

După închiderea școlilor în luna martie, Centrul social a păstrat în permanență legătura cu copiii beneficiari și părinții acestora, cursurile desfăşurându-se în mediul on-line, iar hrana fiind oferită prin programare părinţilor pentru acasă. Odată cu începerea noului an școlar, copiii au revenit la Centru, participând la activitățile de sprijin la teme și recuperare școlară, după noile reguli de distanțare fizica, de purtare a măștilor de protecție, de dezinfecție și aerisire regulată a spațiilor. Cei 70 de copii, după ce au participat la lecţii şi au servit masa de prânz în cadrul Cantinei parohiale, s-au bucurat de câteva daruri pregătite special pentru ei de parohie.

Cantine sociale