Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data 28 mai 2013, la biserica cu hramul „Sf. Voievod Ștefan cel Mare“ din Galaţi, a avut loc o acţiune pastoral-misionară şi social-filantropică dedicată persoanelor cu deficienţe locomotorii.

Aceasta s-a constituit într-o prelungire duhovnicească a Duminicii Slăbănogului şi s-a concretizat prin rugăciune şi comuniune liturgică cu membrii Asociaţiei Persoanelor cu Handicap „Sporting Club“ din municipiul Galaţi, care au deja o tradiţie de colaborare atât cu Centrul Eparhial, cât şi cu parohia „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Galați, pe teritoriul canonic al căreia se află.

Programul a debutat cu oficierea Tainei Sf. Maslu, după care au fost rostite rugăciuni pentru felurite boli şi neputinţe trupeşti de către pc. pr. Ionel Rotaru, consilier social şi delegat eparhial, pc. pr. paroh Cezar Pintilie şi diac. Constantin Căuş, asistent social în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La final, prin contribuţia comună a Centrului Eparhial şi a parohiei „Sfântul Ştefan cel Mare“ au fost oferite celor 30 de participanţi daruri constând în alimente de primă necesitate şi obiecte de colportaj bisericesc în valoare de 640 lei.

Asociaţia Persoanelor cu Handicap „Sporting Club“ Galaţi este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi umanitară, înfiinţată în anul 1992, la iniţiativa unui grup de persoane cu handicap fizic hotărât să apere drepturile persoanelor cu dizabilităţi prevăzute în legislaţia română şi europeană, precum şi în alte documente programatice.

Asociaţia numără astăzi peste 300 de membri.

Diac. Constantin Căuş

Cantine sociale