Adresă: Str. Saturn, Ţiglina I, mun. Galaţi; telefon 0740.246783, e‑mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Responsabil: pr. Ionuţ Furtună

Centrul „Speranţe pentru vârsta a III-a” se află în parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Galaţişi a luat fiinţă în anul 2008, printr-un proiect cu finanțare PHARE.

Încă de la început s-a dorit ca în centru să fie asistaţi pensionari cu pensiile foarte mici, precum şi persoanele vârstnice bolnave.

Centrul are 5 angajați care acordă servicii pentru un număr de 60 de vârstnici.

Dintre aceștia, 30 primesc o masă caldă la sediul centrului în fiecare zi, iar alți 30 primesc un pachet cu alimente de primă necesitate, o dată pe lună, la domiciliu.

Centrul deţine şi un cabinet medical unde beneficiarii sunt consultaţi şi sunt ajutaţi să-şi procure medicamentele necesare. De asemenea, aceştia sunt consiliaţi social şi ajutaţi de un psiholog.

Centrul are o sală de club dotată cu televizor şi DVD unde beneficiarii, împreună cu asistentul social şi cu psihologul instituţiei, desfășoară diferite activităţi recreative.

În momentul de faţă, susţinereaactivităţilor acestui centru social se realizează în parteneriat cu Consiliul Local Galaţi.

*

Activități social-filantopice la Centrul multifuncțional de servicii sociale „Speranțe pentru vârsta a III-a“ al Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh“ – Galați în această perioadă de epidemie

Cantine sociale