Adresă: Aleea Învăţătorilor, nr. 1, mun. Brăila, cod 810478; telefon 0722.257327

Responsabil: pr. Sorin Marinescu

Construirea acestui centru social parohial a fost aprobata prin Decizia chiriarhala nr.264/2009, iar lucrările de construire au fost finalizate în anul 2014. Aşezământul social parohial nou-construit a fost sfinţit de către Inaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, la data de 7 septembrie 2014, în ajunul hramului bisericii parohiale „Naşterea Maicii Domnului“, primind ca ocrotitori pe „Sfinţii Martiri Brâncoveni“.

Prin Decizia chiriarhală nr.494/2014 a fost aprobată înfiinţarea, începând cu data de 1 noiembrie2014, a Centrului cultural si educaţional „Sfinţii Martiri Brâncoveni“.

Beneficiarii activităţilor sunt 20 de elevi (cu rezultate bune şi foarte bune la învăţătură, selectaţi cu ajutorul profesorilor de religie), din ciclul gimnazial, de la şcolile de pe raza parohiei. Prezenţa acestor copii este zilnica (de luni pana vineri), pe tot parcursul anului şcolar, cu exceptia vacanţelor, dupa următorul program: între orele 14.00-15.00, primirea unei mese calde zilnice (cu implicarea a 3 voluntari - doamne din Comitetul parohial); între orele 15.00-17.00, consulţatii oferite de profesori voluntari, în număr de 6, potrivit unui program prestabilit, la urmatoarele discipline: Limba română, Matematică, Fizică, Limba engleză, Geografie şi Istorie. Aşadar, un program oarecum asemănător cu cel al unei instituţii after-school, cu precizarea că elevii vin la Centrul social parohial şi în fiecare sâmbătă, la ora 16.00, pentru a participa la programul „Hristos împărtăşit copiilor“.

Centrul social a obţinut un Certificat de acreditare din partea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, la data de 27 iunie 2016.

*

Centrul cultural-educațional „Sfinții  Martiri Brâncoveni“ al Parohiei „Nașterea Maicii Domnului“ a pregătit hrană caldă și pachete cu alimente de primă necesitate și cărți de zidire sufletească în această perioadă de epidemie

Daruri constând în alimente neperisabile de bază şi produse de igienă, au fost pregătite de angajaţii şi voluntarii Centrului social „Sfinţii Martiri Brâncoveni“ din cadrul Parohiei „Naşterea Maicii Domnului“ din municipiul Brăila, acestea au fost oferite familiilor nevoiaşe şi a persoanelor afectate de diferite boli şi aflate în risc social.

Cantine sociale